Nieuw rekenmodel

| ACTUEEL | NIEUW REKENMODEL |


Nieuw rekenmodel beschikbaar

Eerder met pensioen? Gebruik maken van de flexibiliseringsmogelijkheden?

Er is een nieuw rekenmodel beschikbaar. Met behulp van dit rekenmodel kunt u direct berekenen wat het effect is op uw pensioen. Voor de hoogte van uw pensioenuitkering is het moment waarop u met pensioen gaat van groot belang. U kunt ervoor kiezen eerder met pensioen te gaan dan de pensioenrichtleeftijd van 68 jaar. De hoogte van uw pensioenuitkering is dan wel lager. Een vuistregel is dat uw pensioenuitkering met ongeveer 5% omlaag gaat voor ieder jaar dat u eerder stopt met werken. U kunt op zijn vroegst vanaf 58 jaar met pensioen gaan. Met behulp van het rekenmodel kunt u nagaan wat het effect op uw pensioenuitkering is. Ook kunt u zien wat de gevolgen zijn als u kiest voor een partnerpensioen en/of varieert in de hoogte van uw pensioenuitkering.
Het rekenmodel gaat uit van het pensioenreglement per 1 januari 2019 en rekent met hele jaren vervroeging vanaf de 1e van de maand waarin u 68 jaar wordt.

Let op: het rekenmodel is een spreadsheet dat enkele macro’s bevat. Bij het eerste gebruik van het rekenmodel dient u de bewerking in te stellen bovenin de gele balk die in het spreadsheet staat. Daarna krijgt u mogelijk de vraag of u van het bestand een vertrouwd document wilt maken. U kunt daar mee instemmen.

Voor de rekenmodule klik hier
.

 
HomeActueelWerknemersEx-werknemersGepensioneerdenEnglishBesloten deelSitemap