Rekenmodule

Wilt u graag weten wat de keuzemogelijkheden na pensionering zijn? Gebruik dan het rekenmodel.
Wilt u uitzoeken of u straks genoeg pensioen heeft na pensionering? Vul dan de Pensioenschijf-van-vijf in.

Keuzemogelijkheden ouderdomspensioen

De keuzemogelijkheden zijn beschikbaar voor werknemers en ex-werknemers die met pensioen gaan. Met behulp van dit rekenmodel kunt u nagaan wat het effect is op uw pensioen indien u gebruik wenst te maken van de flexibiliseringsmogelijkheden, die het pensioenfonds aan deelnemers die met pensioen gaan biedt. De keuzemogelijkheden betreffen vervroeging van de pensioendatum, hoog/laag of laag/hoog en  varianten in het verzekeren van partnerpensioen.

Download via de rode knop hieronder een uitgebreid rekenmodel als Excel bestand. (wellicht zijn windows + office updates benodigd voor een juiste werking)

Is het rekenmodel geopend in Excel, dan verschijnt er een gele balk bovenin het scherm met de tekst: "Beveiligde weergave. Let op" aangezien het rekenmodel ingevuld moet worden kan dit alleen als u klikt op het witte blokje "Bewerken inschakelen".

Pensioenschijf-van-vijf

 
De Pensioenschijf-van-vijf helpt je om je inkomsten en uitgaven na je pensioen op een rij te zetten. Zo krijg je in vijf stappen een indicatie of je inkomsten straks voldoende zijn om je uitgaven te betalen. Je weet dan of het slim is om actie te ondernemen voor je pensioen.

De Pensioenschijf-van-vijf vindt u op www.nibud.nl 

Hoewel SPWKN haar website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid heeft samengesteld, aanvaardt het fonds geen aansprakelijkheid voor onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie op de website en het gebruik en interpretatie daarvan.

Contact

Postbus 23
7400 GA  Deventer
Nederland

Tel. 0570-648081
pensioenfonds@wolterskluwer.com
www.pensioen-wk.nl