Nieuw bestuurslid van het pensioenfonds - Dirk Blees

juli 2021

Per 1 juli 2021 is Dirk Blees bestuurslid namens de werkgever bij het pensioenfonds. Hij volgt hiermee Chantal Gelmers-Hollink op, die na bijna 10 jaar is gestopt als bestuurslid. De Nederlandsche Bank heeft al ingestemd met de benoeming van Dirk Blees. 

Even voorstellen: 

Ik ben Dirk Blees, 33 jaar, en ik werk sinds 1 januari 2020 bij Wolters Kluwer Corporate HR als ‘Employee Benefits Manager’ voor de regio Europa. In deze rol houd ik me bezig met alle secundaire arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van Wolters Kluwer. Dat zijn pensioenen, verzekeringen en leaseauto’s, maar bijvoorbeeld ook ons nieuwe welzijnsprogramma ‘Well-being, together we Thrive’. Ik woon in Utrecht met mijn vrouw en twee - per september drie – kinderen.

Wat was je drijfveer om pensioenfondsbestuurder te worden?

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het Nederlands pensioenstelsel. Ik heb Economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en tijdens mijn Masteropleiding onderzoek gedaan naar de gevolgen van de vergrijzende samenleving op de economie en in het bijzonder op de houdbaarheid van ons pensioenstelsel. Daarna heb ik vijf jaar als pensioenconsultant gewerkt bij een pensioenadviesbureau. Mijn klanten keken soms vreemd op als ze iemand van 25 jaar zagen binnenlopen, die associatie hadden ze niet met pensioen. 

Na vijf jaar bij ABN AMRO in een vergelijkbare rol als mijn huidige, heb ik de overstap gemaakt naar Wolters Kluwer, waar ik me ook aan de werkgeverszijde bezighoud met de pensioenregelingen. Vandaar dat het pensioenfonds mij vroeg of ik per 1 juli 2021 de plaats van Chantal Gelmers – een van de twee huidige werkgeversleden in het pensioenfondsbestuur – wilde overnemen. Ik vind het een leuke uitdaging om op deze manier een directe bijdrage te leveren aan het pensioen van onze participanten.  

Hoewel SPWKN haar website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid heeft samengesteld, aanvaardt het fonds geen aansprakelijkheid voor onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie op de website en het gebruik en interpretatie daarvan.

Contact

Postbus 23
7400 GA  Deventer
Nederland

Tel. 0570-648081
pensioenfonds@wolterskluwer.com
www.pensioen-wk.nl